Sådan får du mere tid

Pinterest

Pinterest

Flyver timerne på jobbet og derhjemme afsted, uden at du får nået alle dine to do's? Time management er key til en effektiv hverdag. Mange spilder dyrebare timer ved konstant at tjekke mails, sociale medier m.m. Her finder du tre busigirl hacks, som du kan implementere for at sætte struktur i din hverdag!

 

1. Tjek din email 2 gange om dagen 

Hvis dit job tillader det, så prøv at holde dig til at tjekke din mail en gang om morgenen/formiddagen og en gang sidst på eftermiddagen. Min oplevelse er, at hvis man er 'på' hele dagen kan der hurtigt gå 'chat forum' i ens mailbox, og man kan ende med at skrive frem og tilbage med kunder eller kollegaer i timevis om noget der kunne være klaret på 10 min. i telefonen. Men er det ikke god service at være 'available' og svare mine kunder hurtigt, tænker du måske? Det var min tanke de første par år som selvstændig, men som tiden gik lod jeg mærke til hvor ineffektivt og stressende det var konstant at være på sin mail. De fleste mennesker sender mails hvis det omhandler noget, som de ønsker svar på i løbet af en dags tid. Hvis det haster griber man i dag for det meste stadig telefonen, selvom vi lever i en digital verden. Så morgen og eftermiddag er mere end rigelig tid til at afsætte 30-60 min. til at besvare mails. Brug timerne imellem disse to tidspunkter på at koncentrere dig fuldt ud om dagens andre opgaver.

 

2. Bed om hjælp

Det er en stor udfordring for mange, især som selvstændig, at uddelegere opgaver. Det har taget mig mange år at føle mig tilpas med at give opgaver til vores medarbejdere, ofte tænker man at man kan gøre det bedre og hurtigere selv, men man bliver nødt til at give slip og stole på de dygtige mennesker man har i sit team, de er jo blevet ansat af en årsag. 

Hvis du har svært ved at give opgaver fra dig, så prøv at lav en liste over et par dage eller en uge over alle de opgaver du færdiggører, store som små, og sæt efterfølgende stjerner ved de opgaver som en anden kunne have hjulpet med. Dette er også gældende i dit privatliv. Hvis du insisterer på at gøre alt selv, ender du med at udkøre dig selv, and no one wants that!

 

3. Time is money

Jo mere du kan optimere din tid, jo bedre. Dette punkt gør sig gældende i alle aspekter af livet, og det er noget man tænker ekstra meget over når det er sin tid man sælger. Undgå at brug dyrebar tid på opgaver som kan effektiviseres. For eksempel hader jeg at handle. Jeg bruger lang tid på at finde alt hvad jeg skal bruge, jeg ender med at købe fjollede spotvarer som jeg ikke har brug for, jeg får stress af de lange køer, og ikke mindst så magter jeg ikke at bære tunge indkøbsposer hjem. Derfor handler jeg ind online en gang om ugen, typisk kopierer jeg min ordre fra ugen før og tilretter den en lille smule. Det tager mig under 10 min at handle ind til en hel uge, jeg køber kun hvad jeg skal bruge, og så får jeg det hele leveret til døren for 19 kr. Ikke nok med at jeg sparer mig selv for en masse irritation, så sparer jeg ca. 1 time, det er altså 4 timer om måneden som kan bruges på andre, mere interessante ting. Win! 

Terese Ask